Görögös pácolt hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dkg gyros fűszerkeverék
  • 2 pohár tejföl (2*130 g)
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kis fej hagyma
  • olaj
  • tetejére sajt

Elkészítése:

Pácot készítünk 1 pohár tejfölből, 1 dkg gyros fűszerkeverékből és a mustárból. A felkockázott húst a pácban pihentetjük 1-2 órát.

Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a pácolt húst és jól átsütjük, pároljuk. Ha omlós a hús, beletesszük a maradék tejfölt, amiben előzőleg elkeverjük a gyrosfűszer másik felét. Felforraljuk és kész is.

Tetejére reszelt sajtot szórunk. Hasábburgonyával tálaltam. Aki szeretné eheti rízzsel és salátával is.