Gyors melegszendvics

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér

Szendvicskrém:

  • 30 dkg párizsi
  • 20 dkg (trappista) sajt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál fokhagymakrém vagy 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit és a sajtot. Kisebb lyukú reszelőn lereszeljük a hagymát is.

Összekeverjük a párizsit, a sajtot, a hagymát, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ha picit sűrű, lehet még tejföllel hígítani.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a fokhagymakrémet. Utóbbit helyettesíthetjük 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymával is.

Ráhalmozzuk a kenyérszeletekre a krémet és az előmelegített sütőben pirulásig sütjük.