Zöldborsófőzelék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 5 dl tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 evőkanál liszt
  • pici cukor
  • vagy édesítő
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

A zöldborsót kevés olaj, és kevés víz hozzáadásával elkezdjük párolni (fedővel letakarjuk).

Közben fűszerezzük, édesítjük, hozzáadjuk az aprított zöldségzöldet.

Amikor megpuhult és már nem sok víz van alatta, meghintjük a liszttel, összekeverjük és apránként felengedjük a tejjel. Nem biztos, hogy az összes tejre szükség lesz. Ezután még néhány percig forraljuk.