Bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • csipet bors
  • csipet morzsolt oregánó
  • csipet morzsolt bazsalikom
  • 4 dl bolognai paradicsomszósz
  • 50 dkg spagetti tészta
  • sajt

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kb 1 dl vízzel felöntve addig főzzük, míg a hús megpuhul.

A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.

A megpuhult húst a paradicsomszósszal felöntjük és összeforraljuk.

A tésztát tányérra rendezzük, kanalazunk rá a paradicsomos húsból, megszórjuk sajttal.

Egy kicsit rámelegítünk, hogy megolvadjon a sajt a tetején.