Fordított rántott hús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 szelet sertéscomb
  • zsemlemorzsa
  • 5-6 db tojás
  • liszt
  • olaj a sütéshez
  • 1/2 liter víz
  • 2 db húskocka(tyúk vagy marha)
  • pirospaprika
  • pici őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítése:
A comb szeleteket zsemlemorzsával meghintve kiklopfoljuk. A tojásokat felverjük,annyi lisztet adunk hozzá,hogy jó palacsintatészta sűrűségű legyen az állaga. A hússzeleteket belemártjuk és a felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Papírtörlőre szedjük.
A vizet felforraljuk a húsleves kockával,1 kk piros paprikát hintünk bele,borsot és a reszelt fokhagymát is bele keverjük. A kisült hússzeleteket olajozatlan tepsibe,élére állítva sorakoztatjuk.
Az imént elkészített húsleveslét ráöntjük,alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk. Kb 25 percig sütjük fólia alatt,majd levesszük róla.
Akkor kész,ha a ráöntött levet beszívta. A húsokat nem sózzuk!