Mogyorókrémes, kakaós kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 26 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 20 g sütőpor
  • 60 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

A puha margarint a tojásokkal, a cukorral és a sóval habosra keverem, majd felváltva hozz adom a sütőporos lisztet és a tejet.

Két részre osztom, az egyik felébe belekeverem a mogyorókrémet és a kakaóport.

Egy 25*39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem, utána felváltva teszem bele a kétféle tésztát.

Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöm. A sütés vége felé egy vékony pengéjű késsel ellenőrzöm, hogy elkészült-e. Ha már nem ragad rá a tészta, kiveszem a sütőből és egy rácsra borítom.

Miután kihűlt, porcukorral meghintem.