Fokhagymás spenót

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg friss spenót
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 2 fej fokhagyma

Elkészítése:
A spenótot alaposan megmossuk, majd hármasával egymásra rakjuk, feltekerjük és fél centiméter széles csíkokra szeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A csíkokra szeletelt spenótot felforrósított olajra tesszük, átkeverjük, majd rá tesszük a sót, a törött borsot, a felszeletelt fokhagymát. Többszöri átkeveréssel körülbelül 10 percig fedő nélkül készre pároljuk.