Almás palacsintatésztában sült hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés, csirke vagy pulykamell szelet
  • só ízlés szerint
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl szódavíz (kb)
  • 1 alma
  • 5 dl étolaj a sütéshez

A körethez:

  • 10 dkg bulgur
  • 10 dkg vegyes zöldség

Elkészítése:

A húst kiklopfoltam, majd sóztam.

Egy almát a nagylyukú lereszeltem. A lisztből, tojásból, szódavízből sűrűbb palacsintatésztát kevertem, amelybe az almát is belekevertem.

A hússzeleteket lisztbe, majd az almás masszába mártottam és kisütöttem olajban.

A bulgur tasakot forrásban lévő, enyhén sós vízbe tettem. 20 perc után a zacskóból kivettem, majd a párolt zöldséggel összekevertem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!