Rántott csirkecomb tepsiben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg alsó és felső csirkecomb

A páchoz:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk só
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

A panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 ek tej
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A locsoláshoz:

  • étolaj

Elkészítése:

A joghurttal elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát.

Egy nylon zacskóba tesszük a combokat és ráöntjük a joghurtos keveréket. A zacskó száját bekötjük és jól összerázzuk az öntettel. 1 órára hűtőbe tesszük.

Egy tepsit vékonyan étolajjal kikenjük.

A tojásokat a tejjel és a sóval felverjük.

A combokat először lisztbe, majd tojásba és a morzsába forgatjuk, majd a tepsibe sorakoztatjuk, majd étolajjal meglocsoljuk.

Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával és fél órára 200 fokos sütőbe toljuk. A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk és még visszatesszük negyed órára. Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.