Túrós süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy kb 30*33 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 20dkg zsír

Töltelék:

  • 1 kg tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a cukrot és a sütőport, majd összemorzsoljuk a zsírral, végül belegyúrjuk a tojásokat is.

A töltelékhez a túrót alaposan összekeverjük a cukrokkal, citrom héjával, búzadarával és a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán a túrós masszába forgatjuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyik részét kinyújtjuk tepsi méretűre, majd belefektetjük a tepsibe.

Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét néhány helyen megszurkáljuk villával.

180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt felszeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.