Pulykagulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacomb filé
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 4 közepes burgonya
  • ízlés szerint só
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 tv paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint párszem bors
  • 2-3 kisebb babérlevél
  • 4-6 dkg zsír

Elkészítése:

A húst az esetleges inaktól, hártyáktól megtisztítjuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot, paprikát felkockázzuk.

Az apróra vágott hagymát zsírbon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paprikát. Ha a paprika és a hagyma is kiengedte és elfőtte a levét és csak a zsír maradt, akkor beleszórjuk a fűszerpaprikát a tűzről levéve. Elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd hozzátesszük a babérlevelet. Hozzáadjuk a paradicsomot és visszatesszük a tűzre.

Ezt a levet felforraljuk, majd beletesszük húst. Megsózzuk, zsírjára pirítjuk, hagyjuk, hogy a hús levet engedjen. Mikor levét elfőtte a hús, hideg vízzel felengedjük.

Amikor a hús már félig puha, beletesszük a megtisztított, karikára vágott leves zöldségeket. Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön puhára főzzük.

Tipp:

Paprika és paradicsomkrémmel, tejföllel ízesíthetjük tálaláskor. Levesbetétként adhatunk hozzá csipetkét, de friss kenyérrel is fogyaszthatjuk.