Chilis bab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés és marhahús keveréke darálva
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 ek házi ételízesítő /ez tartalmazza a különböző fűszereket, bors, oregánó, petrezselyem, paprika stb/
  • 3 dl házi paradicsomlé
  • 1 chili paprika

Elkészítése:

Egy serpenyőben az étolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk és közben kevergetjük.

A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, paprika krémet, házi ételízesítőt és erős paprikát.

Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk piros paprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül).

Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével, hogy éppen ellepje az ételt. Elkezdjük főzni. Kb 10 perc alatt készen van és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!