Labanc pecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • 2 ek mustár
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 12 szelet főtt sonka
  • 6 szelet sajt
  • 3 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítése:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Az egyik felét megkenjük mustárral, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd félbe hajtjuk az egészet. Pár helyen fogvájóval megtűzzük.

A lisztbe belekeverjük a paprikát, majd ebbe megforgatjuk a húsokat.

Az elkészült husikat egy sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. 2-3 alkalommal megfordítva, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Kiolajozunk egy tepsit és belefektetjük a megtöltött húsokat és alufóliával befedjük.

Forró, előmelegített sütőben 210 fokon 50 perc alatt egyszer-kétszer megfordítva pirosra sütjük.

A fóliát levéve még 10 percet sütjük.