Gyors meggyes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tekercs leveles tészta
  • felvert tojás
  • vaj a

Töltelék:

  • 1/2 üveg levétől leszűrt meggybefőtt
  • 1 ek búzadara
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1-1 kk őrölt fahéj és szegfűbors vagy 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A meggyre rászórjuk a búzadarát és összerázzuk, lazán átkeverjük, majd félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A leveles tésztát lisztezett deszkán kihajtjuk és néhány centit sodrunk a szélességén.

Ezután a pitesütőt kivajazzuk és beletesszük a tésztalapot, eligazgatjuk és végül a széleit egy ollóval levágjuk úgy, hogy maradjon 2 centis perem a visszahajtáshoz.

Az aljára tesszük a grízes meggyet és megszórjuk a cukros-fűszeres kakóporral, amiket előzőleg összekevertünk.

A leeső szélekből csíkokat vágunk és berácsozzuk vagy ízlés szerint díszítjük a pite tetejét és a rácsokat megkenjük felvert tojással.

Végül az előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Maradtak tésztacsíkok, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, tojással lekentem, szórtam rá magvas keveréket, megsóztam és 10 perc alatt megsült. 2 perc alatt pedig elropogtattuk. :)