Kinder bueno sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Alap:

  • 200 g zabkeksz vagy sima keksz (esetleg vajas keksz)
  • 1 evőkanál olvasztott vaj

Krém:

  • 5 csomag kinder bueno
  • 4 tábla olvasztott tejcsoki
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín

Elkészítése:

A kekszet daráljuk morzsára, keverjük össze olvasztott vajjal ezután pedig nyomkodjuk a tortaforma aljába.

A habtejszínt verjük habbá és 2,5 tábla csokit olvasszunk fel gőz fölött. A kinder buenokat törjük kockákra.

A mascarponét, az olvasztott csokit és a kinder buenok 3/5-ét keverjük hozzá a habtejszínhez.

Az így kapott krémet kenjük a kekszes alapra. A tortát tegyük fagyasztóba pár percre.

A maradék csokit is olvasszuk fel, majd a már hideg tortán egyenletesen oszlassuk el.

A tetejére a maradék kinder buenot tetszés szerint helyezzük el.

Legalább 2 órát hagyjuk állni a hűtőbne. Elnézést mindenkitől a hülye megfogalmazásért, remélem azért érthető és tetszik a recept!

Egészségetekre! ☺️