Szalonnás omlett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg főtt császárszalonna
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 sárga paprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek étolaj
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymát finomra, a szalonnát csíkokra vágjuk,a paprikát és a paradicsomot apróbb darabokra szeljük fel.

Az étolajat egy nagy serpenyőbe tesszük öntjük, rátesszük a hagymát, a szalonnát, paprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal és rátesszük a fokhagymát is.

Kevergetve kissé átsütjük.

A tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, majd a tejet hozzákeverjük és a serpenyőben várakozó sültre öntjük. Fedővel lefedjük és készre sütjük.

Az elkészült ételt tányérra csúsztatjuk és jó étvággyal elfogyasztjuk.