Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A csokis réteghez:
A túrós réteghez:
A tetejére:
Elkészítése:
A csokoládét törjük darabokra, majd vízgőz felett melegítsük össze a vajjal.
A tojásokat habosítsuk ki a cukorral, vaníliával, sóval, majd keverjük össze a csokoládés és a tojásos keveréket.
A lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóval, pudingporral és ezt adjuk a csokoládés masszához.
A túrós réteghez dolgozzuk össze a túrót, tojást, cukrot, vaníliát és a pudingport.
Sütőpapírral bélelt tepsi aljára öntsünk egy adag csokis tésztát, tetejét itt-ott pöttyözzük meg a túrós töltelék felével. Ismételjük a rétegezést. Fontos, hogy felül csokis réteg legyen!
Villával vagy kötőtűvel néhány helyen szurkáljuk meg a sütemény tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk a felolvasztott csokoládé és vaj keverékével.
Én egy kevés tortadarával is megszórtam.