Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit héjában félpuhára, a tojásokat 15 perc alatt keményre főzöm. A tojásokról a héjat eltávolítom, leöblítem. A krumpliról egy nagyjából tíz perces hideg vízben történő hűtés után lekaparom a héjat. A kolbászról leveszem a bőrt (ha nem jön le, víz alatt picit megáztatom), majd felkarikázom. A tejfölt nagyon kevés sóval elkeverem.
Egy magas peremű tepsit vagy egy jénai tálat jó alaposan kivajazok. A krumplikat nem túl vékony szeletekre szelem, majd nagyjából az egész harmadával a tál alját betakarom, picit sózom. A tojásokat szintén felszelem és felét a krumplikra teszem. Erre rákenem a tejföl harmadát, illetve ráteszem a kolbászok felét. Krumpliréteg következik ismét, majd tojás, tejföl, kolbász, végül a maradék krumplival betakarom. Megint sózom picit. Erre rákenem az utolsó harmad tejfölt és reszelt sajttal megszórom.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt megpirul a tetején (kb 40 perc).
Rövid hűtés után tálalom.