Extra epres grízes tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg metélt tészta
  • 1 csésze búzadara
  • 4-5 ek étolaj
  • porcukor
  • eperdzsem
  • 25-30 dkg friss eper

Elkészítése:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk, kristálycukorral enyhén megszórjuk és tálalásig félretesszük.

A búzadarát az olajon egy csipet sóval (folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen) barnára pirítjuk, végül 1,5 dl vízzel felöntjük és jól átkeverjük.

Miután a pirított gríz magába szívta a vizet, elzárjuk a lángot és félretesszük.

A száraztésztát sós vízben puhára főzzük, hideg vízzel egyszer átöblítjük, leszűrjük és összekeverjük a lepirított búzadarával.

Tálaláskor a tányérra szedett grízes tésztát megszórjuk porcukorral, adagolunk rá eperdzsemet és a tetejére ízlés szerint 1-2 ek cukrozott epret is rakhatunk.

Jó étvágyat kívánok!