Steak burgonya (szabad tűzön)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 7 közepes burgonya
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 1 cs sültkrumpli fűszerkeverék

Elkészítése:

A burgonyákat megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük.

Héjastól kettévágjuk (vagy negyedeljük) és egy tálba téve rálocsoljuk az olajat, vastagon megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól átforgatjuk/összerázzuk és fél órát állni hagyjuk.

Parázs fölé, grillrácsra tesszük és időnként forgatva szép pirosra, a külsejét ropogósra sütjük.

Sütőben készítve 220-230 fokon ideális.

Kitűnő köret sültekhez!

Jó étvágyat kívánok!