Hatlapos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

 

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 2 dkg szalalkáli

A krémhez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg vaníliás pudingpor
  • 1,2 liter tej
  • kevés rum

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,6 részre vágjuk,majd 6 cipót formálunk belőle. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk és egymás után nagy gáztepsi hátán megsütjük.
A krém készítése:
A vanília pudingport a tejjel,cukorral,kakaóporral sűrűre,csomómentesen felfőzzük. A pudingba belekeverjük a margarint és ízlés szerinti rumot(rum elhagyható). A lapokat betöltjük a meleg pudingos krémmel és a hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálalás előtt vaníliás porcukorral meghintjük a süteményt.