Kaszinótojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás

A besamelhez:

  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint bors

A töltelékhez:

  • 8 tojássárgája
  • 2,5 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál pikáns mustár
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük.

Amíg a tojások megfőnek, készítsük el a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a tejet és főzzük sűrűre. Tegyük félre az elkészült besamel mártást és hagyjuk, hogy kihűljön.

A keményre főzött tojásokat pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és a tojások sárgáját tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a besamel mártást, a majonézt és a mustárt.Keverjük ki a tölteléket, ha kell akkor, még ízesítsük sóval, borssal.

A tojáskrémet egy habzsák segítségével töltsük vissza a tojásokba.