Mustáros hentestokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek. mustár
  • 4 db csemegeuborka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 pohár tejföl

Körethez:

  • 80 dkg burgonya
  • őrölt fekete bors
  • 3 dkg vaj
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika

Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk és borsozzuk, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemege uborkát, aprított petrezselyemzöldet, majd amikor megfőtt behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lila hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük.