Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon megfuttatjuk. Beletesszük a fokhagymát és a darál thúst és addig pároljuk, amíg levet nem enged. Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét, ha nagyon száraz, 1 dl vizet öntünk alá és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz (18-20 perc). Elzárjuk a lángot és félretesszük.
A kelkáposztát megmossuk és negyedekre vágjuk.
Egy edényben vizet forralunk, sót adunk hozzá és a kelkáposzta cikkeket 10 perc alatt előfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A káposzta főzőlébe beleszórjuk a rizst és 15 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk az olajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és kezdődhet a rétegezés..
A húst és a rizst gondolatban 2 felé, a kelkáposztát 3 felé osztjuk.
Alulra káposzta levelek kerülnek, majd a rizs fele, erre jön a hús fele és mindezt megismételve a végén kelkáposzta levelekkel zárjuk a sort.
A tejfölt kikeverjük a tojással, a reszelt sajttal, egy csipet sóval és borssal, majd rákenjük a káposzta tetejére, végül ízlés szerint füstölt szalonna csíkokkal is díszíthetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután elkészült 6-8 percet pihentetjük és máris szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!