Hozzávalók:
Páchoz:
Zöldségágyhoz:
Mártáshoz:
Körethez:
Elkészítése:
A marha oldalast megmossuk, lecsepegtetjük.
A páchoz előző nap a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a húsokat, majd légmentesen lezárjuk és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe téve pácoljuk.
Másnap kivesszük a húst és egy óra alatt szobahőmérsékletűre engedjük. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tepsibe vagy hőálló tálba téve megszórjuk a fűszerekkel, rálocsoljuk az olajat, jól összekeverjük és ráhelyezzük a pácolt húsokat.
Légmentesen lezárjuk és 210 fokon nagyjából 3-3,5 óra alatt egyszeri átforgatással puha, omlósra pároljuk.
Ezután kivesszük a húst, a bordacsontokat kihúzzuk és félretesszük.
A puha zöldségek közül kiszedegetjük a babérleveleket és a keletkezett levével együtt a tejföllel és a mustárral simára, krémesre turmixoljuk és felforraljuk. Vigyázni kell, mert sűrű és felfröccsen! Ha igényli, sózhatjuk.
A húst héjában főtt és negyedelt burgonyával együtt egy kevés zsíron a sütőbe visszatéve, a külsejét pirosra sütjük. A végén a sült krumplit ízlés szerint szárított vagy friss kaporral is megszórhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
A marhahús ízlés szerint változtatható, lehet szárazabb húsból is, pl. combból, nyakból…