Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g cottage cheese (túróval helyettesítheted)
  • 150 g rizsliszt
  • 50 g hajdinaliszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 100 g vaj
  • 2 púpos ek lenmagliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • víz

Elkészítése:

A lenmaglisztet tedd egy kis tálba és annyi vízzel öntsd le, hogy tojás állagú legyen (kb 8 ek) és hagyd picit állni.

A többi hozzávalót egy tálban alaposan gyúrd össze. Nem szükséges pihentetni, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre.

Lisztezett deszkán (én hajdinalisztet használtam) nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra, én szeretem berácsozni, de anélkül is finom lesz. Pogácsaszaggatóval szaggasd ki a pogácsákat és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A tepsit tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb 20 perc).

Tipp:

Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát.

A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:)

Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúza lisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok – gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)