Hozzávalók:
Puding:
Narancsszósz:
Elkészítése:
Miután megvan a kis lábasunk, lereszeljük a narancs héját és az egyik felét beleöntjük a lábasba, a másik felét pedig félretesszük, hiszen az majd a tésztába kell. Miután lereszeltük a héjat, kifacsarjuk a gyümölcs levét és hozzáadjuk a dkg cukrot. Ez így elsőre ijesztő lehet, de a cél egy elég sűrű szirup.
Ha mindezek benne vannak a lábasban, felrakjuk a tűzhelyre közepes lángon és jó 10-15 percig melegítjük közepes lángon. Néha kavargassuk meg és ügyeljünk arra, hogy soha ne forrjon.
A tésztához pedig először is szükségünk lesz a vajra és a cukorra, amit habosra keverünk együtt. Közben előmelegítjük a sütőt legalább 200 fokra.
Miután ez megvan, mehet bele az előzőleg habosra kevert tojások. Ha a vajat, a cukrot és a tojást kikevertük, beleöntjük az átszitált lisztet, a sütőport, valamint a vaníliás cukrot és a narancshéjat.
Mindeközben a citrusos szirup is szépen elkészült, amit leveszünk a tűzről és pár percig hagyjuk hűlni.
Közben előveszünk egy olyan magas falú tepsit, amibe belefér a kis lábosunk és beleállítjuk, utána pedig beleöntjük a tésztát a lábasba. Nem kell megijedni, mert nem fogja beteríteni az edényt a tészta, a szirup lesz a szélén.
Ezt követően a lábast lefedjük alufóliával, a tepsit pedig félig öntjük forró vízzel, majd betoljuk a sütőbe és ennyi.
Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 130 fokra és 1 óra 30 percig sütjük.
Ha kiszedtük a sütőből a kis süteményünket, várjunk pár percet, míg hűl kicsit, majd fejjel lefele borítsuk rá egy tányérra és így az alján található szirup a tetejére kerül.
Nagyon fontos, hogy még mielőtt bárminek is nekiállnánk, izzítsuk be a sütőt a legmagasabb fokozatra (de legalább 200 fokra), hogy az alatt a kb tíz perc alatt, amíg összeállítjuk a tésztát, kellően átforrósodhasson.
Keressünk egy kb 15 cm átmérőjű kis lábast vagy hőálló tálat, amiben elkészíthetjük a pudingot.