Gyors lángos-kenyér

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 45-50 dkg liszt
  • kb 3 dl tej (de nem mértem, amennyit felszívott a liszt hogy egy kellemes rétestészta szerű tésztát kapjak)
  • 1 tk só
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy ragacsos de formázható tészta a cél. A serpenyőt felhevítjük, kb fél-1 cmnyi olajjal az alján. Amikor forró, 4-5 cm átmérőjű korongokat formázunk lisztes kézzel, és pár pillanat alatt mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Magában is isteni, de ha vendégeket várunk tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal tálalhatjuk.