Hagymás nudli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leöntjük és áttörjük.

Hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk.

Kisebb darabokat csípünk a masszából, megsodorjuk és kis nudlikat vágunk le, melyeket megformázunk.

Forró vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük.

Közben a zsíron a finomra vágott hagymát megdinszteljük és rászórjuk az őrölt paprikát, majd a nudlikat óvatosan belekeverjük.