Színes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 2 tojás
  • 200 g cukor
  • 150 ml olaj
  • 200 ml tej
  • 25 g kakaópor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 tasak sütőpor
  • 4 ml vaníliaaroma
  • 4 ml rumaroma
  • 700–750 g liszt

Krémhez:

  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 1,5 liter tej
  • 250 g liszt
  • 200 g étcsokoládé
  • 250 g vaj
  • csipet só
  • 4 ml rumaroma

Elkészítése:

A lapokhoz keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval. Addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkevertük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre.

Az egyik részbe tegyünk vaníliaaromát és kb 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és 300 g lisztet. Gyúrjuk össze külö–külön a fehér és a barna lapokat, majd pihentessük 15 percet.

Mind a két tésztát osszuk két részre, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23*36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 3–4 percig 180 fokon.

A krémhez keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral és addig kavarjuk, amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet. A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá és folytonos keverés mellett, lassú tűzön addig főzzük a krémet, amíg puding sűrűségű lesz.

Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze, hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat a krémmel, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt.

Porcukorral megszórva kínáljuk.