Kárpáti borzaska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell
  • 40 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

A meghámozott burgonyát reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet, tojásokat és kb 2 evőkanál lisztet, majd az egészet összekeverjük.

A húst beleforgatjuk a burgonyás masszába és felhevített étolajban lassú tűznél kisütjük.

Tálaláskor tejföllel megkenjük és sajttal megszórjuk.