Lasagne bolognai szósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 db lasagne lap
  • 50 dkg darált hús
  • 700 g (házi) bolognai szósz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 ek (olíva)olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 25 dkg reszelt sajt

Besamelhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a darált húst és fehéredésig sütjük. Közben ízlés szerint sózzuk és borssal meghintjük. 1 dl vízzel felöntjük és puhára főzzük.

ha megpuhult a hús, akkor felöntjük a bolognai szósszal felöntöttem és összeforraljuk.

A besamelhez vajon a lisztet megfuttatjuk, majd a tejjel felöntjük és sóval, borssal fűszerezzük. Ízlés szerint szerecsendió is adható hozzá, majd az egészet sűrűre főzzük.

Egy tepsit olajjal kikenünk. Az aljára a szószból teszünk, befedjük 3 lappal, szósz következik, majd reszelt sajttal megszórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogytak az alapanyagok. Az utolsó réteg besamelt vastagon megszórjuk sajttal.

190 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!