Tárkonyos burgonya leves virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 1 szál sárgarépa
  • 150 g kefír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 pár virsli
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A finomra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a meghámozott és kockára vágott burgonyát, a meghámozott és karikázott sárgarépát, tárkonyt, sót, borsot ízlés szerint.

1,5 l vízzel felöntjük és lefedve főzzük.

Mikor a burgonya már puha, a kefirt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk, majd jól összeforraljuk. A karikára vágott virslit is hozzáadjuk és főzzük még 5 percig.