Hagymatokány puliszkával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 pár virsli
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 10 evőkanál kukoricadara

Elkészítése:

A hagymákat karikára szeleteljük, majd megdinszteljük az olajon és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot ízlés szerint. 3 dl vízzel felöntjük és tíz percig pároljuk, majd ekkor a karikázott virslit is hozzáadjuk és még öt percig főzzük.

Közben 1,5 liter vizet felforralunk sóval és belecsorgatjuk a kukoricadarát, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük.

A kész puliszkát a tokánnyal tálaljuk.