Gombás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 konzerv gomba
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • só, őrölt bors, gulyáskrém, tárkony, bazsalikom ízlés szerint
  • 20 dkg száraz tészta

Elkészítése:

A finomra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a paprikát, hozzáadjuk a borsót, a karikára vágott répát.

Ízesítjük sóval, borssal, gulyáskrémmel, tárkonnyal, bazsalikommal ízlés szerint. Felöntjük 5 kb dl vízzel és 20 percig főzzük. Ekkor a konzerv gombát is hozzáadjuk a levével együtt és még főzzük 10 percig.

A tésztát forró, sós vízben kifőzzük és a gombához keverjük.