Paradicsomos-zöldséges raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg konzerv kukorica
  • 1 szál sárgarépa
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymátb az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk.

Beleszórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, öntünk alá egy kevés vizet és lefedve majdnem puhára pároljuk a húst.

Ha elpárolgott, a vizet pótoljuk.

Beletesszük a zöldborsót és a kukoricát, a másik gerezd fokhagymát, amit felaprítottunk és a felkarikázott répát, felöntjük és mindent puhára főzünk.

Megsózzuk, borsozzuk, ha szükséges.