Holland rántott hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darál thús
  • 150 ml 12 %-os főzőtejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 tojás
  • frissen őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A darált húst összekeverjük a tejszínnel és egy jól záródó edényben hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben.

A sajtot finomra reszeljük, hozzáadjuk a húshoz, borssal megszórjuk, megsózzuk ízlés szerint és alaposan összekeverjük.

Tenyerünket enyhén benedvesítjük, húspogácsákat formázunk a masszából, majd belemártjuk a felvert, kissé megsózott tojásba, majd zsemlemorzséba. A folyamatot még egyszer megismételjük.

Forró olajban, alacsony hőfokon mindkét oldalát megsütjük.