Zöldséges aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 80 g bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 4 közepes gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 130 g főtt zöldborsó
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 25 dkg tarhonya
  • 5 dl víz
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellet, a hagymát, a paprikát, valamint a paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a gombát és a bacont felszeleteljük.

Egy kis lábosban olajat hevítünk, ráöntjük a tarhonyát, picit megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, megsózzuk és készre főzzük.

Egy serpenyőben pirítani kezdjük a bacont, rádobjuk a hagymát, majd amikor már a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a paprikát és kicsit később a csirkemellet. Sózzuk és borsozzuk.

Ha már kicsit megsült a csirke is, jöhet a gomba, pár perc múlva a paradicsom, majd kicsivel később az előfőzött zöldborsó és a petrezselyem.

Időnként megkeverve még sütjük pár percet, a lényeg, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, a csirke pedig kicsit megpiruljon és átpuhuljon.

A zöldséges húst a közben megfőtt tarhonyával tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük.