Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A diót darabosra aprítjuk. A datolyát, fügét, áfonyát és a sárgabarackot apró kockákra vagdaljuk.
A cukrozott citrushéjakat egy tálba szórjuk, meghintjük a teljes mennyiségből elvett 2 ek liszttel (hogy sülés közben ne süllyedjenek le a a massza aljára) és alaposan összekeverjük a gyümölcsöket.
Egy muffinformát kibélelünk papírkapszlikkal (vagy kikenünk zsiradékkal és megszórjuk liszttel, a felesleget kirázzuk belőle).
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A maradék lisztet elvegyítjük az átszitált sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval félkemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.
Egyszerre a masszához keverjük a hab 1/3-át, a maradékot kanalanként, a liszttel felváltva, végül hozzáadjuk a rumaromát és a szóróliszttel együtt a gyümölcskeveréket, majd fakanállal lazán összedolgozzuk.
A masszát evőkanállal a formákba szedjük. Középső bordamagasságra helyezett rácson 20-25 percig sütjük (tűpróba!), hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingporos keveréket és sűrű masszát főzünk, majd kihűtjük.
A mascarponét a kétfajta cukorral habosra keverjük és botmixer segítségével jól összedolgozzuk a két krémet. A zselatint pici vízben csomómentesre keverjük (kb fél dl), majd a mikróban feloldjuk. Langyosra hűtjük, végül gyors mozdulatokkal a krémhez adjuk a színezékkel együtt.
A habtejszínt kemény habbá verjük és kezdhetjük is a díszítést.
A krémet. fantáziánk szerint nyomózsák segítségével a 12 db muffinra elosztjuk, majd díszítsük fel habtejszínnel a kész muffinokat.