Gyümölcsös lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 tojássárgája
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5 tojásfehérje kemény habbá verve
  • 2 evőkanál rum
  • gyümölcs a tetejére

Elkészítése:

A cukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd a tojássárgákat és a rumot is beledolgozzuk.

A fehérjéket csipet sóval kemény habbá felverjük, majd a liszttel felváltva a margarinos masszába dolgozzuk.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit vajjal/margarinnal kikenjük és a masszát beleterítjük.

A barackot meghámozzuk (egy pillanatra mártsuk forró vízbe) vagy a befőttet csepegtessük le és tegyük ki vele a sütemény tetejét.

A forró sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Még melegen porcukrot szórunk a tetejére.