Citromos halleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db alaszkai tőkehalfilé
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 babérlevél
  • őrölt bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 l víz

Elkészítése:

A halfilét alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel nagyobb kockákra és tegyük félre.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a zöldségeket pucoljuk meg és vékonyan szeleteljük fel.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt zöldségeket, és pároljuk pár percig, majd szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őrölt borssal, reszeljük hozzá a citromhéjat, facsarjuk hozzá a citromlevet, tegyük bele a babérlevelet, keverjük alaposan össze és így pároljuk tovább pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk és főzzük a zöldségeket félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és addig főzzük még a zöldségek megpuhulnak.

A tejfölt keverjük simára a keményítővel és egy merőkanál levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez.

Ezután tegyük bele a felkockázott halfilét, óvatosan keverjük össze, majd főzzük kb 5 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, fedjük le az edényt és hagyjuk 10-15 percet állni, mielőtt tálalnánk.

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint még külön citromlevet is kínálhatunk hozzá, ha valaki savanyúbban szeretné.