Gyümölcsös süti csoda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 6 ek cukor
  • 6 evőkanál finomliszt

Töltelék:

  • 500 ml habtejszín
  • 350 g natúr joghurt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

Tetejére:

  • 1 zacskó (20 gramm) expressz zselatin fix
  • bármilyen gyümölcs

Elkészítése:

Egy 26-os átmérőjű, kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálba öntjük, a csipet sóval kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot, végül a lisztet.

A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük és hagyjuk a formában kihűlni.

A tejben megfőzzük a szokásos módon a pudingport, majd hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, felverjük a habtejszínt. Nem kell hozzá cukor, mert van benne. Óvatosan hozzákeverjük a joghurtot és a kihűlt pudingot.

A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A tetejére gyümölcsöt teszünk. Ez bármi lehet, ami éppen van otthon.

A zselatint feloldjunk a leírtak szerint. Van olyan is amit nem kell felfőzni csak összekeverni vízzel. Ráöntjük a torta tetejére.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.