Töltött krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú héjában sült krumpli
  • 4 csiperke gomba
  • egy szál zöldhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek zabpehely
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt sajt ( fele füstölt-fele trappista)

Elkészítése:

A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőben ( 200 fok) toljuk és kb 40 perc alatt megsütjük.

Közben felaprózzuk a hagymát, olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, zabpelyhet és tejszínnel felengedjük és összeforraljuk.

Félbe vágjuk a krumplikat, kiskanállal kiszedjük a belsejét és a gombás masszához adjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét is, majd összekeverjük.

Kivajazott tepsibe rakjuk a krumplikat, belehalmozzuk a gombás tölteléket, tetejére reszelt sajtot szórunk és forró sütőbe toljuk.

Kb 20 perc alatt készre sütjük. Remek így önmagában, de lehet akár főzelék feltétje is.

Tipp:

Én most előző napról megmaradt krumplikat használtam fel. Remek ötlet a megmaradt krumpli felhasználására. 4-5 krumplival senki nem indítja el a sütőt, de ha valami sütőben készíthető étel kerül az asztalra dugjunk fóliába krumplit és süssük meg.