Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőben ( 200 fok) toljuk és kb 40 perc alatt megsütjük.
Közben felaprózzuk a hagymát, olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, zabpelyhet és tejszínnel felengedjük és összeforraljuk.
Félbe vágjuk a krumplikat, kiskanállal kiszedjük a belsejét és a gombás masszához adjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét is, majd összekeverjük.
Kivajazott tepsibe rakjuk a krumplikat, belehalmozzuk a gombás tölteléket, tetejére reszelt sajtot szórunk és forró sütőbe toljuk.
Kb 20 perc alatt készre sütjük. Remek így önmagában, de lehet akár főzelék feltétje is.
Én most előző napról megmaradt krumplikat használtam fel. Remek ötlet a megmaradt krumpli felhasználására. 4-5 krumplival senki nem indítja el a sütőt, de ha valami sütőben készíthető étel kerül az asztalra dugjunk fóliába krumplit és süssük meg.