Köményes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 3-4 gerezd nagyobb fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál liszt
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál zsiradék

Elkészítése:

Az előkészített karaj szeleteket ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg borssal.

Serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, majd süssük pirosra a hússzeleteket.

Az elkészült húst tegyük félre egy tálba, majd a maradék zsiradékban pirítsuk meg a lisztet, húzzuk félre adjuk hozzá a fűszerpaprikát és öntsük fel 2 dl vízzel.

A tűzre visszatéve tegyük bele a hússzeleteket és fedő alatt, legalább 20 percen keresztül főzzük.

Amint a hús megpuhult, hozzáadjuk az őrölt köményt, zúzott fokhagymát, forralunk rajta és köret kíséretében tálaljuk.