Hal brassói

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg (nílusi) sügér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • citrombors
  • bors
  • zsír
  • 25 dkg zöldborsó
  • kb 1-1,5 kg burgonya

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és forró olajban vagy zsírban pirosra sütjük.

A halat szoba hőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd kb 3*3-as kockákra vágjuk.

A zsiradékon az apróra vágott megtisztított vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a halhúst és citromborssal, sóval borssal, fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük kb 5 perc alatt.

A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk, majd a halhoz adjuk.

Végül a húsos ragut és a sült burgonyát összekeverjük és tálalhatjuk is.