Tárkonyos raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • őrölt fekete bors
  • tárkony
  • 50 dkg csirkemell filé
  • víz
  • 30 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3-4 közepes burgonya
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa

Elkészítése:

Olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rárakom a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütöm, rászórom a fűszereket ízlés szerint: só, bors, tárkony, fokhagyma és felengedem bőven vízzel.

A sárgarépát, fehérrépát, krumplit megpucolom és feldarabolom. A forrásban lévő húshoz teszem a sárgarépát és fehérrépát.
Ha már a hús megfőtt, hozzáadom a zöldborsót, krumplit és a gombát is.

Továbbfőzöm és legvégül belekavarom a tejszínt és még pár perc alatt összeforralom.