Pácolt csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • bacon (kb 10 dkg)
  • olaj

Elkészítése:

Megtisztítom és felszeletelem a csirkemájat, majd kiterítem egy tányérra és alaposan megsózom. 20 percre beteszem a hűtőbe.

Addig csíkokra vágom a hagymát és a bacont is felszeletelem.

Forró olajon megpirítom a hagymát és a szalonnát (tapasztalatom szerint a szalonna zsírja nem elegendő a hagyma megpirításához, ezért használok hozzá olajat is).

A pácolt májat kisütöm a hagymaágyon, majd mikor már nem enged levet a szurkálásnál, elkészült az étel.

Tipp:

Rizzsel vagy tarhonyával tálalva a legfinomabb.