BBQ mártásban pácolt, rántott hagymakarika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 fej édes hagyma

Páchoz:

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál BBQ mártás
  • 1 tojás
  • 2 kiskanál füstös fűszerkeverék
  • 1,5 dl víz

Sütéshez:

  • 10 dkg panko vagy zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése:

A hagymákat vágjuk fel karikákra.

A pác hozzávalóit keverjük össze, lassan adagoljuk hozzá vizet. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát keverjünk ki a víz hozzáadásával.

A hagymakarikákat forgassuk meg pácban, majd tegyük 2-3 órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe.

A hagymakarikákat forgassuk meg zsemlemorzsában, majd bő forró olajban pár perc alatt süssük ropogósra.

Csepegtessük le a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón.