Madártej szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 8 tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Tetejére:

  • 3 dl tejszínhab
  • csokireszelék

Elkészítése:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet és kizsírozott-kilisztezett vagy sütőpapíros, kb 25*35 cm-es tepsiben megsütjük 25-30 perc alatt.

A tojássárgákból, pudingporból és a tejből sűrű krémet főzzünk. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és összekeverjük a kihűlt, főzött krémmel.

A krémet a tésztára simítjuk. Tetejére kenjük a keményre vert tejszínhabot. Díszítésként szórhatunk rá csokireszeléket.