Sárgarépás savanyú káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg vékonyra vágott sárgarépa
  • fél fej vöröshagyma
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 2 ek zabpehely
  • kapor, csombor
  • 2 ek darált pritaminpaprika
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 ek világos tönkölybúzaliszt
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és olívaolajon kicsit megdinszteljük, majd rátesszük az egyik evőkanál házi készítésű pritamin paprikát, együtt pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel és pároljuk. Ízesítjük kaporral,csomborral.

Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a paprikakrémmel, adunk hozzá egy feltört tojást, borsozzuk (a paprika sóval van eltéve), belerakjuk a zabpelyhet. Ízesítjük két csipetnyi szárított kaporral és csomborral. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk.

Belerakjuk a káposztába, valamint hozzáadjuk a sárgarépát is. Kb 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a habarást.

A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy merítőkanál levet kimerünk a fazékból, összekeverjük és hozzáadjuk. Összefőzzük az egészet és máris tálalhatjuk.

Amikor kínáljuk, adhatunk mellé még joghurtot vagy tejfölt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A csombor más néven borsikafű.